OBAVEŠTENJA

Laboratoriju za elektromotorne pogone posetili su g. Aleksandar Stanković, predstavnik kompanije Mitsubishi Electric i g. Dragan Milenović, direktor kompanije Hertz automatika iz Niša (www.hza.rs) i tom prilikom su uručili vrednu donaciju Fakultetu. Donirane su makete servo pogona sa motorima naizmenične struje, PLC kontrolerima i operatorskim panelima. Ove makete (četiri kompleta) su dostupne studentima za samostalan rad, izradu završnih i master radova i kao podrška inženjerskom obrazovanju i usavršavanju. Za detalje se možete obratiti prof. dr Milutinu Petronijeviću, lično u Laboratoriji ili na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 hza2
 
Izašao je spisak tema za diplomske i master radove studenata za školsku 2019-20. godinu! Spisak ponuđenih tema, detalje o prijavi i forme za pisanje i prezentaciju možete naći na stranicama diplomskog i master rada! Ažurirane su forme Microsoft Word fajlova!

Predstavnici kompanije Mikrokontrol posetili su Laboratoriju za elektromotorne pogone i vuču i tom prilikom su razgovarali sa prof. Milutinom Petronijevićem i prof. Nebojšom Mitrovićem o daljoj saradnji. Mikrokontrol je vodeći sistem integrator u Srbiji sa glavnom kancelarijom u Beogradu i lokalnom kancelarojom u Nišu. U proteklom periodu nekoliko studenata elektroenergetike se zaposlilo u ovoj renomiranoj kompaniji.

Slajdovi sa predavanja prof. Saše Đokića pod naslovom Radne karakteristike moderne niskonaponske elektronske opreme i uticaj ove opreme na mrežu (Operational Performance and Grid Impact of Modern Low Voltage Power Electronic Equipment) održanog 20. avgusta 2018. godine su postavljeni na stranici dokorskih studija (LINK).

-----------------

Sajt www.elektroenergetika.info pruža sveobuhvatne informacije za inženjere elektroenergetike i nudi listu poslova za inženjere ovog profila. 
Pogledajte najnoviju ponudu poslova na http://elektroenergetika.info/poslovi.php

 

Bitne informacije u vezi izrade master rada nalaze se na stranici master rad!

Studenti sa modula Elektroenergetika (osnovne studije) i sa studijskog programa Elektroenergetika (master studije) mogu stručnu praksu obavljati u PD Jugoistok - Niš, a na osnovu Ugovora o obavljanju stručne prakse. Pre odlaska na stručnu praksu studenti se moraju obratiti mr. Miroslavu Veselinoviću (305) zbog upoznavanja sa pravilima prilikom odlaska na stručnu praksu. Maksimalan broj studenata koji istovremeno mogu biti na stručnoj praksi u PD Jugoistok je ograničen na 4, pa je potrebno na vreme rezervisati termin izvođenja ovog oblika nastave.

Studenti OAS i MAS koji odlaze na stručnu praksu mogu pribaviti saglasnost firme u koju odlaze koristeći ovaj obrazac. Sa popunjenim obrascem i na osnovu saglasnosti šefa Katedre, podnosi se zahtev Studentskoj službi za uput na stručnu praksu.

Ceo članak: OBAVEŠTENJA

Studije elektroenergetike

Studije elektroenergetike - 

O nama

Osnivanje:


Statutom od septembra 1987. godine formirana je Katedra za energetiku sa ciljem da kao organizaciona jedinica nastavno naučne delatnosti organizuje nastavu na profilu za Industrijsku energetiku. Zvaničan početak rada Katedre za energetiku je februar 1988. godine.

 

Ceo članak: O nama

Matematika III

Matematika III za studente Elektroenergetike

Predavanja: Prof. dr. Lidija Stefanović

Vežbe: Prof. dr. Lidija Stefanović

Cannot find the download! ID=114

Morate biti logovani za dodatne materijale!!!

Najnovije!!! Postavljeno uputstvo za lab. vežbe.

Copyright

Katedra za energetiku : Elektronski fakultet u Nišu : 2011;

 

Poslovi za studenete elektroenergetike

Tigar Tyres doo, Pirot,
EKSTERNI KONKURS za radno mesto
Elektro inženjer primene rešenja
White collar pozicija u ENG (Inženjering)

Delokrug rada:
Učestvuje u projektima i studijama instalacije opreme i izradi tehničkih specifikacija mašina i instalacija. Piše programe za PLC i HMI, pravi studije adaptacije i instalacije, realizuje i upravlja realizacijom tehničkih dosijea
Opšti uslovi:
• Visoko obrazovanje na akademskim studijama (VII stepen, Elektronski fakultet Niš, Beograd);
• Poznavanje rada programabilnih logickih kontrolera, servo pogona, robota, mreza;
• Jaka inicijativa, samostalnost, posvećenost i želja za stalnim učenjem i razvojem;
• Timski rad;
• Znanje engleskog jezika – min B2

Napomena : Petodnevni rad u prvoj smeni

Postupak prijavljivanja i selekcije :
Zainteresovani za konkurs mogu se prijaviti slanjem E-maila sa CV (radna biografija) i propratnim pismom (koje prati radnu biografiju i opisuje zašto mislite da ste najbolji kandidat za ovu poziciju, vaše lične osobine, kompetence i ambicije za dalji razvoj karijere) na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Biće organizovan intervju sa kandidatima i po potrebi odgovarajuća provera kandidata. Obaveštenje o datumu, vremenu i mestu dobićete na na Vašu e-mail adresu.

Sektor Ljudskih Resursa TT

 

Sajt www.elektroenergetika.info pruža sveobuhvatne informacije za inženjere elektroenergetike i nudi listu poslova za inženjere ovog profila. 

Pogledajte najnoviju ponudu poslova na http://elektroenergetika.info/poslovi.php  

Copyright © 2020 Katedra za energetiku | Power Engineering Department. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.