OBAVEŠTENJA

Laboratoriju za elektromotorne pogone posetili su g. Aleksandar Stanković, predstavnik kompanije Mitsubishi Electric i g. Dragan Milenović, direktor kompanije Hertz automatika iz Niša (www.hza.rs) i tom prilikom su uručili vrednu donaciju Fakultetu. Donirane su makete servo pogona sa motorima naizmenične struje, PLC kontrolerima i operatorskim panelima. Ove makete (četiri kompleta) su dostupne studentima za samostalan rad, izradu završnih i master radova i kao podrška inženjerskom obrazovanju i usavršavanju. Za detalje se možete obratiti prof. dr Milutinu Petronijeviću, lično u Laboratoriji ili na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 hza2
 
Izašao je spisak tema za diplomske i master radove studenata za školsku 2019-20. godinu! Spisak ponuđenih tema, detalje o prijavi i forme za pisanje i prezentaciju možete naći na stranicama diplomskog i master rada! Ažurirane su forme Microsoft Word fajlova!

Predstavnici kompanije Mikrokontrol posetili su Laboratoriju za elektromotorne pogone i vuču i tom prilikom su razgovarali sa prof. Milutinom Petronijevićem i prof. Nebojšom Mitrovićem o daljoj saradnji. Mikrokontrol je vodeći sistem integrator u Srbiji sa glavnom kancelarijom u Beogradu i lokalnom kancelarojom u Nišu. U proteklom periodu nekoliko studenata elektroenergetike se zaposlilo u ovoj renomiranoj kompaniji.

Slajdovi sa predavanja prof. Saše Đokića pod naslovom Radne karakteristike moderne niskonaponske elektronske opreme i uticaj ove opreme na mrežu (Operational Performance and Grid Impact of Modern Low Voltage Power Electronic Equipment) održanog 20. avgusta 2018. godine su postavljeni na stranici dokorskih studija (LINK).

-----------------

Sajt www.elektroenergetika.info pruža sveobuhvatne informacije za inženjere elektroenergetike i nudi listu poslova za inženjere ovog profila. 
Pogledajte najnoviju ponudu poslova na http://elektroenergetika.info/poslovi.php

 

Bitne informacije u vezi izrade master rada nalaze se na stranici master rad!

Studenti sa modula Elektroenergetika (osnovne studije) i sa studijskog programa Elektroenergetika (master studije) mogu stručnu praksu obavljati u PD Jugoistok - Niš, a na osnovu Ugovora o obavljanju stručne prakse. Pre odlaska na stručnu praksu studenti se moraju obratiti mr. Miroslavu Veselinoviću (305) zbog upoznavanja sa pravilima prilikom odlaska na stručnu praksu. Maksimalan broj studenata koji istovremeno mogu biti na stručnoj praksi u PD Jugoistok je ograničen na 4, pa je potrebno na vreme rezervisati termin izvođenja ovog oblika nastave.

Studenti OAS i MAS koji odlaze na stručnu praksu mogu pribaviti saglasnost firme u koju odlaze koristeći ovaj obrazac. Sa popunjenim obrascem i na osnovu saglasnosti šefa Katedre, podnosi se zahtev Studentskoj službi za uput na stručnu praksu.

 

Morate biti ulogovani da pristupite dodatnim materijalima!!!

Copyright © 2020 Katedra za energetiku | Power Engineering Department. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.