OBAVEŠTENJA

Katedra za energetiku u saradnji sa Departmant of  Naval, Electric and ICT Engineering, University of Genova, Italy organizuje trodnevni kurs pod naslovom Primary and secondary controllers for islanded Microgrids. Kurs se održava u periodu od 20-22. novembra. Program kursa može se videti OVDE!

Kurs je namenjen studentima master studija i doktorskih studija, a bavi se vrlo aktuelnom temom u vezi upravljanja mikromrežama. Za učešće na kursu potrebno je da se prijavite na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. !

 

Studenti koji su završili master studije u periodu 2015-2019, a koji su zainteresovani za
dalje naučno usavršavanje i doktorske studije u inostranstvu, imaju mogućnost konkurisanja za
stipendiju kao mladi istraživači u okviru evropskog projekta ETOPIA (EU Horizon 2020 Marie
Skłodowska-Curie Project) za trogodišnje doktorske studije (Više detalja OVDE). 

Конкурс за избор најбољих студентских академских радова поводом Теслиних дана енергетике - избoр нajбoљих студeнтских aкaдeмских рaдoвa (прojeкти, мaстeр и зaвршни рaдoви) кojи су рeaлизoвaни у пeриoду oд 01. октобра 2018 дo 01. септембра 2019. гoдинe, a кojи су oбрaђивaли тeмe из eнeргeтикe и тeмaтски су вeзaни зa дeлaтнoст члaницa ПУ “Eлeктрoмaшинoгрaдњa“, чиме потписнице Споразума настављају свој десетогодишњи, традиционални, ангажман на подстицању младих стваралаца да се баве темамама које су од великог значаја за развој Републике Србије - детаљније ОВДЕ.

Izašao je spisak tema za završne i master radove studenata za školsku 2018-19. godinu! Detalje o prijavi i forme za pisanje i prezentaciju možete naći na stranicama završnog i master rada!

Slajdovi sa predavanja prof. Saše Đokića pod naslovom Radne karakteristike moderne niskonaponske elektronske opreme i uticaj ove opreme na mrežu (Operational Performance and Grid Impact of Modern Low Voltage Power Electronic Equipment) održanog 20. avgusta 2018. godine su postavljeni na stranici dokorskih studija (LINK).

-----------------

Sajt www.elektroenergetika.info pruža sveobuhvatne informacije za inženjere elektroenergetike i nudi listu poslova za inženjere ovog profila. 
Pogledajte najnoviju ponudu poslova na http://elektroenergetika.info/poslovi.php

 

Bitne informacije u vezi izrade master rada nalaze se na stranici master rad!

Studenti sa modula Elektroenergetika (osnovne studije) i sa studijskog programa Elektroenergetika (master studije) mogu stručnu praksu obavljati u PD Jugoistok - Niš, a na osnovu Ugovora o obavljanju stručne prakse. Pre odlaska na stručnu praksu studenti se moraju obratiti mr. Miroslavu Veselinoviću (305) zbog upoznavanja sa pravilima prilikom odlaska na stručnu praksu. Maksimalan broj studenata koji istovremeno mogu biti na stručnoj praksi u PD Jugoistok je ograničen na 4, pa je potrebno na vreme rezervisati termin izvođenja ovog oblika nastave.

Studenti OAS i MAS koji odlaze na stručnu praksu mogu pribaviti saglasnost firme u koju odlaze koristeći ovaj obrazac. Sa popunjenim obrascem i na osnovu saglasnosti šefa Katedre, podnosi se zahtev Studentskoj službi za uput na stručnu praksu.

Lista tema za završne radove na osnovnim studijama može se download-ovati sa ovog linka:

 

Files:
Teme za završne radove studenata na osnovnim studijama 2018/19

Teme za završne radove studenata na osnovnim studijama 2018/19.

Date 2013-12-20 Filesize 154 KB Download 5345

Teme za master radove studenata na master akademskim studijama:

Teme za master radove studenata na master akademskim studijama školska 2018-19

Teme za master radove studenata na master akademskim studijama za školsku 2018-19. godinu.

Date 2013-12-20 Filesize 113.44 KB Download 3552

SPISAK STUDENATA modula BEEN PO GRUPAMA ZA RAČUNSKE VEŽBE:

 

Morate biti ulogovani da pristupite dodatnim materijalima!!!

Copyright © 2019 Katedra za energetiku | Power Engineering Department. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.