OBAVEŠTENJA

Електронски факултет, у сарадњи са компанијом TRIDONIC организује такмичење на тему „Аутоматизација финалног тестирања електронских уређаја“
Такмичење је превасходно намењено студентима треће и четврте године са модула Електроника, Микроелектроника, Аутоматика и Енергетика. Опширније о самој пријави потражите овде.

Ако желите да учествујете на овом такмичењу, моžете се пријавити проф. др Милутину Петронијевићу на емаил This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Позивамо свршене студенте мастер студија, који су у протеклој школској години (2022/23) одбранили мастер радове из области обновљивих извора и/или одрживости, да учествују у такмичењу за најбољи мастер рад, које организује пројекат TRANSIT. Више информација о пројекту можете пронаћи на веб-сајту, https://transitproject.eu/.

Овај пројекат има за циљ пружање обука и програма преквалификације за садашње и будуће генерације, а финансиран је у оквиру програма Horizon Europe. Такође, пројекат TRANSIT организује такмичење за најбољи мастер рад и стога тражи рад који пружа ефикасно, иновативно, креативно и реално решење идентификованог проблема/теме у вези са обновљивим изворима енергије и/или одрживошћу. Учесници се позивају да презентују решење у приложеном кратком обрасцу за пријављивање, истичући најважније резултате и закључке мастер рада. Критеријуми за избор најбољег рада су: иновативност, оригиналност презентоване теме, утицај решења идентификованог проблема/теме у мастер раду на крајње кориснике, као и број субјеката који су подржали мастер рад (ако их има).

Награда за најбољи мастер рад биће додељена студенту на националном нивоу (TRANSIT трофеј за национално такмичење и новчана награда од 300 евра у динарској противвредности). Најбољи мастер рад ће бити укључен у међународно такмићење на коме победник добија TRANSIT трофеј за међународно такмичење и новчану награду од 1000 евра у динарској противвредности. Такмичење је отворено од 07. 03. до 22. 04. 2024. године.

 

Уколико желите да радите стручну праксу или стекнете практично искуство у Лабораторији за Електромоторне Погоне или Лабораторији за Електричне Машине и Возила јавите се на мејл This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Објављени списак тема за дипломске радове у академској 2023/2024 години можете погледати ОВДЕ. 

Објављени списак тема за мастер радове у академској 2023/2024 години можете погледати ОВДЕ.

Prezentacija modula ELEKTROENERGETIKA

katedraПНГ

 

prezentacijaBaner

 

 

Predavanja na modulu ELEKTROENERGETIKA

predavanjaBaner

 

 

Saradnja sa privredom ELEKTROENERGETIKA

saradnjaBaner 

 

 

Rad u laboratorijama ELEKTROENERGETIKA

radBaner

 

 

Deo uvodnog predavanja

PROGRAMIRANJE PLC-a

kursPLCa

 
Bitne informacije u vezi izrade master rada nalaze se na stranici master rad!

 

 

Studenti sa modula Elektroenergetika (osnovne studije) i sa studijskog programa Elektroenergetika (master studije) mogu stručnu praksu obavljati u PD Jugoistok - Niš, a na osnovu Ugovora o obavljanju stručne prakse. Pre odlaska na stručnu praksu studenti se moraju obratiti asistentu Filipu Filipoviću (Lab. 27) zbog upoznavanja sa pravilima prilikom odlaska na stručnu praksu. Maksimalan broj studenata koji istovremeno mogu biti na stručnoj praksi u PD Jugoistok je ograničen na 4, pa je potrebno na vreme rezervisati termin izvođenja ovog oblika nastave.

Studenti OAS i MAS koji odlaze na stručnu praksu mogu pribaviti saglasnost firme u koju odlaze koristeći ovaj obrazac. Sa popunjenim obrascem i na osnovu saglasnosti šefa Katedre, podnosi se zahtev Studentskoj službi za uput na stručnu praksu.

Ceo članak: OBAVEŠTENJA

Studije elektroenergetike

Studije elektroenergetike - 

O nama

Osnivanje:


Statutom od septembra 1987. godine formirana je Katedra za energetiku sa ciljem da kao organizaciona jedinica nastavno naučne delatnosti organizuje nastavu na profilu za Industrijsku energetiku. Zvaničan početak rada Katedre za energetiku je februar 1988. godine.

 

Ceo članak: O nama

Matematika III

Matematika III za studente Elektroenergetike

Predavanja: Prof. dr. Lidija Stefanović

Vežbe: Prof. dr. Lidija Stefanović

Morate biti logovani za dodatne materijale!!!

Najnovije!!!

Postavljen udžbenik.

Postavljeno uputstvo za lab. vežbe.

Copyright

Katedra za energetiku : Elektronski fakultet u Nišu : 2011;

 

Poslovi i stipendije za studenete elektroenergetike

Siemens Mobility d.o.o. Cerovac

Kompanija Siemens Mobility d.o.o. Cerovac, sa kojom Elektronski fakultet ima potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, ima otvoren konkurs za prijavu studenata za studentske stipendije. Rok je bio do 31. oktobra, ali je produžen do kraja nedelje ove nedelje. 

Potrebno je da studenti pošalju motivaciono pismo na engleskom jeziku, CV na engleskom jeziku i potvrdu o studiranju. Sama stipendija traje od 6 do 18 meseci, a iznos stipendije je 40.000,00 RSD.

Više informacija se mogu naći OVDE!

Електромрежа Србије

АД ЕМС већ девету годину за редом пружа финансијску и каријерну подршку талентовaним студентима. Све о конкурсу и начину пријаве можете пронаћи на адреси https://ems.rs/konkurs-za-stipendiranje-studenata-3/  и у приложеном постеру ОВДЕ.

Студентске стипендије Министарства одбране Републике Србије у школској 2023/2024. години

Министарство одбране Републике Србије расписало је конкурс за доделу 44 студентске стипендије у школској 2023/2024. години, у Сектору за материјалне ресурсе, за пријем у радни однос у Војнотехничком институту - 37 за студенте мастер академских студија (електротехничко и рачунарско инжењерство, машинско ижењерство, област физика и хемија) и 7 за студенте основних академских студија (електротехничко и рачунарско инжењерство).

Студенти основних и мастер академских студија, по завршетку студија, биће примљени у радни однос у место службовања Београд, у својству цивилних лица, у складу са Законом о Војсци Србије.

На конкурс за позиције у Војнотехничком институту могу да се пријаве студенти мастер академских студија на факултетима из области индустријског/машинског инжењерства, електротехничког и рачунарског инжењерства, област физике и хемије, као и студенти основних академских студија на факултетима из области електротехнике, информатике и рачунарског инжењерства. Висина студентске стипендије у школској 2023/2024. години је за студенте мастер студија 60.000 динара, а за студенте основних академских студија 50.000 динара.

На овај начин Министарство одбране охрабрује највредније и најталентованије студенте да своје знање и таленат усмере у развој и унаспређење одбрамбених способности своје земље. Војна индустрија је већ вековима носилац технолошког развоја, а изазов нове генерације је да настави пут успеха ка врху савремених технологија.

Конкурс је отворен до 31. октобра 2023. године.

Више информација о наведеном конкурсу можете видети на овом линку:

https://www.mod.gov.rs/cir/20245/konkurs-za-dodelu-studentskih-stipendija-za-skolsku-2023-2024-godinu20245

NIS ENERGY

Обавештавамо Вас да компанија НИС покреће четврту сезону програма NIS Energy– једногодишњег плаћеног програма намењеном дипломираним и мастер студентима. Кроз овај програм желимо да пружимо шансу младима да своју каријеру започну у једној од водећих домаћих компанија и највећем енергетском систему у региону, као и да тим наше компаније обогатимо њиховом мотивацијом и енергијом.

Током целокупног трајања изабране полазнике програма прате ментори НИС-а који им пружају сву потребну подршку. Поред рада у компанији, биће организовани различити тренинзи, стручна предавања и обуке, као и рад на индивидуалном пројекту. Детаљније о програму можете пронаћи на линку: https://www.nis.rs/nis-energy/

Почетак програма планиран је за 15.01.2024. године, а овогодишњи програм ће обухватити 25 кандидата.

Пријава је отворена од 11. септембра до 01. октобра путем линка: https://posao.nis.rs/prijava/nis-energy-3

Sajt www.elektroenergetika.info pruža sveobuhvatne informacije za inženjere elektroenergetike i nudi listu poslova za inženjere ovog profila. 

Pogledajte najnoviju ponudu poslova na http://elektroenergetika.info/poslovi.php  

Copyright © 2024 Katedra za energetiku | Power Engineering Department. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.