OBAVEŠTENJA

Електронски факултет, у сарадњи са компанијом TRIDONIC организује такмичење на тему „Аутоматизација финалног тестирања електронских уређаја“
Такмичење је превасходно намењено студентима треће и четврте године са модула Електроника, Микроелектроника, Аутоматика и Енергетика. Опширније о самој пријави потражите овде.

Ако желите да учествујете на овом такмичењу, моžете се пријавити проф. др Милутину Петронијевићу на емаил This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Позивамо свршене студенте мастер студија, који су у протеклој школској години (2022/23) одбранили мастер радове из области обновљивих извора и/или одрживости, да учествују у такмичењу за најбољи мастер рад, које организује пројекат TRANSIT. Више информација о пројекту можете пронаћи на веб-сајту, https://transitproject.eu/.

Овај пројекат има за циљ пружање обука и програма преквалификације за садашње и будуће генерације, а финансиран је у оквиру програма Horizon Europe. Такође, пројекат TRANSIT организује такмичење за најбољи мастер рад и стога тражи рад који пружа ефикасно, иновативно, креативно и реално решење идентификованог проблема/теме у вези са обновљивим изворима енергије и/или одрживошћу. Учесници се позивају да презентују решење у приложеном кратком обрасцу за пријављивање, истичући најважније резултате и закључке мастер рада. Критеријуми за избор најбољег рада су: иновативност, оригиналност презентоване теме, утицај решења идентификованог проблема/теме у мастер раду на крајње кориснике, као и број субјеката који су подржали мастер рад (ако их има).

Награда за најбољи мастер рад биће додељена студенту на националном нивоу (TRANSIT трофеј за национално такмичење и новчана награда од 300 евра у динарској противвредности). Најбољи мастер рад ће бити укључен у међународно такмићење на коме победник добија TRANSIT трофеј за међународно такмичење и новчану награду од 1000 евра у динарској противвредности. Такмичење је отворено од 07. 03. до 22. 04. 2024. године.

 

Уколико желите да радите стручну праксу или стекнете практично искуство у Лабораторији за Електромоторне Погоне или Лабораторији за Електричне Машине и Возила јавите се на мејл This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Објављени списак тема за дипломске радове у академској 2023/2024 години можете погледати ОВДЕ. 

Објављени списак тема за мастер радове у академској 2023/2024 години можете погледати ОВДЕ.

Prezentacija modula ELEKTROENERGETIKA

katedraПНГ

 

prezentacijaBaner

 

 

Predavanja na modulu ELEKTROENERGETIKA

predavanjaBaner

 

 

Saradnja sa privredom ELEKTROENERGETIKA

saradnjaBaner 

 

 

Rad u laboratorijama ELEKTROENERGETIKA

radBaner

 

 

Deo uvodnog predavanja

PROGRAMIRANJE PLC-a

kursPLCa

 
Bitne informacije u vezi izrade master rada nalaze se na stranici master rad!

 

 

Studenti sa modula Elektroenergetika (osnovne studije) i sa studijskog programa Elektroenergetika (master studije) mogu stručnu praksu obavljati u PD Jugoistok - Niš, a na osnovu Ugovora o obavljanju stručne prakse. Pre odlaska na stručnu praksu studenti se moraju obratiti asistentu Filipu Filipoviću (Lab. 27) zbog upoznavanja sa pravilima prilikom odlaska na stručnu praksu. Maksimalan broj studenata koji istovremeno mogu biti na stručnoj praksi u PD Jugoistok je ograničen na 4, pa je potrebno na vreme rezervisati termin izvođenja ovog oblika nastave.

Studenti OAS i MAS koji odlaze na stručnu praksu mogu pribaviti saglasnost firme u koju odlaze koristeći ovaj obrazac. Sa popunjenim obrascem i na osnovu saglasnosti šefa Katedre, podnosi se zahtev Studentskoj službi za uput na stručnu praksu.

 

Morate biti ulogovani da pristupite dodatnim materijalima!!!

Copyright © 2024 Katedra za energetiku | Power Engineering Department. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.