Poslovi i stipendije za studenete elektroenergetike

Siemens Mobility d.o.o. Cerovac

Kompanija Siemens Mobility d.o.o. Cerovac, sa kojom Elektronski fakultet ima potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, ima otvoren konkurs za prijavu studenata za studentske stipendije. Rok je bio do 31. oktobra, ali je produžen do kraja nedelje ove nedelje. 

Potrebno je da studenti pošalju motivaciono pismo na engleskom jeziku, CV na engleskom jeziku i potvrdu o studiranju. Sama stipendija traje od 6 do 18 meseci, a iznos stipendije je 40.000,00 RSD.

Više informacija se mogu naći OVDE!

Електромрежа Србије

АД ЕМС већ девету годину за редом пружа финансијску и каријерну подршку талентовaним студентима. Све о конкурсу и начину пријаве можете пронаћи на адреси https://ems.rs/konkurs-za-stipendiranje-studenata-3/  и у приложеном постеру ОВДЕ.

Студентске стипендије Министарства одбране Републике Србије у школској 2023/2024. години

Министарство одбране Републике Србије расписало је конкурс за доделу 44 студентске стипендије у школској 2023/2024. години, у Сектору за материјалне ресурсе, за пријем у радни однос у Војнотехничком институту - 37 за студенте мастер академских студија (електротехничко и рачунарско инжењерство, машинско ижењерство, област физика и хемија) и 7 за студенте основних академских студија (електротехничко и рачунарско инжењерство).

Студенти основних и мастер академских студија, по завршетку студија, биће примљени у радни однос у место службовања Београд, у својству цивилних лица, у складу са Законом о Војсци Србије.

На конкурс за позиције у Војнотехничком институту могу да се пријаве студенти мастер академских студија на факултетима из области индустријског/машинског инжењерства, електротехничког и рачунарског инжењерства, област физике и хемије, као и студенти основних академских студија на факултетима из области електротехнике, информатике и рачунарског инжењерства. Висина студентске стипендије у школској 2023/2024. години је за студенте мастер студија 60.000 динара, а за студенте основних академских студија 50.000 динара.

На овај начин Министарство одбране охрабрује највредније и најталентованије студенте да своје знање и таленат усмере у развој и унаспређење одбрамбених способности своје земље. Војна индустрија је већ вековима носилац технолошког развоја, а изазов нове генерације је да настави пут успеха ка врху савремених технологија.

Конкурс је отворен до 31. октобра 2023. године.

Више информација о наведеном конкурсу можете видети на овом линку:

https://www.mod.gov.rs/cir/20245/konkurs-za-dodelu-studentskih-stipendija-za-skolsku-2023-2024-godinu20245

NIS ENERGY

Обавештавамо Вас да компанија НИС покреће четврту сезону програма NIS Energy– једногодишњег плаћеног програма намењеном дипломираним и мастер студентима. Кроз овај програм желимо да пружимо шансу младима да своју каријеру започну у једној од водећих домаћих компанија и највећем енергетском систему у региону, као и да тим наше компаније обогатимо њиховом мотивацијом и енергијом.

Током целокупног трајања изабране полазнике програма прате ментори НИС-а који им пружају сву потребну подршку. Поред рада у компанији, биће организовани различити тренинзи, стручна предавања и обуке, као и рад на индивидуалном пројекту. Детаљније о програму можете пронаћи на линку: https://www.nis.rs/nis-energy/

Почетак програма планиран је за 15.01.2024. године, а овогодишњи програм ће обухватити 25 кандидата.

Пријава је отворена од 11. септембра до 01. октобра путем линка: https://posao.nis.rs/prijava/nis-energy-3

Sajt www.elektroenergetika.info pruža sveobuhvatne informacije za inženjere elektroenergetike i nudi listu poslova za inženjere ovog profila. 

Pogledajte najnoviju ponudu poslova na http://elektroenergetika.info/poslovi.php  

Copyright © 2024 Katedra za energetiku | Power Engineering Department. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.